Лечение диабета в сургуте. Захарен диабет МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ София 2019-03-23 11:12

93 visitors think this article is helpful. 93 votes in total.

Профилактика и лечение на тип 2 захарен диабет

Лечение диабета в сургуте

Колкото порано се открие диабетът, поголям шансът е да се съхранят оставащите неразрушени a bклетки чрез подходящо лечение имуносупресори, които да намалят броя на Тлимфоцитите или да потиснат тяхната активация. Но имуносупресори не могат да се прилагат дълго, защото общо се. Очна клиника при МБАЛ „Света София“ функционира от 2006 година. е акредитирана с оценка отличен за обучение на студенти и специализанти. В клиниката работят лекари с много висока трудова и преподавателска квалификация, за коeто допринасят многобройните специализации в Германия, Австрия, Франция, Великобритания, Индия, Русия. Апаратурата, с която разполага клиниката се обновява непрекъснато с най-актуалните модели от различни световноизвестни фирми – BAUSCH & LOMB, CANON, OPTOVUE, ELLEX, MOELLER-WEDEL, QUANTEL. в клиниката започва да работи първият двуизмерен ОСТ (очен скенер) в България. Лекарите въвеждат метода като рутинен за диагностициране, проследяване и изследване на заболяванията на ретината. Днес клиниката разполага с най-съвременния триизмерен OCT (очен скенер).

Next

Гипертрофия левого желудочка симптомы, признаки, лечение.

Лечение диабета в сургуте

Для того, чтобы сердечная мышца стала увеличиваться в размере, необходимы следующие для этого условия Изисквания на НЗОК при лечение на хронични вирусни хепатити (B, B D, C) под 18 годишна възраст в извънболничната помощ - в сила от 01 април 2018 година 2. Изисквания на НЗОК при лечение на хроничен вирусен B хепатит над 18 годишна възраст в извънболничната помощ - в сила от 01 април 2018 година 3. Изисквания на НЗОК за извънболнично лечение на Хроничен вирусен С хепатит при пациенти над 18 годишна възраст в сила - в сила от 01 март 2017г. Изисквания на НЗОК при лечение на пациенти с ехинококоза в извънболничната помощ - в сила от 01 април 2014 година 5. Изисквания на НЗОК при провеждане на инсулиново лечение на захарен диабет тип 1 в извънболничната помощ - в сила от 01 февруари 2017 година 6.

Next

Лечение диабета в сургуте

Коварният диабет се превръща в световна епидемия – всяка година около млн души се оказват засегнати от хроничното заболяване, като приблизително от тях са деца. Според статистическите данни, в България хората с диабет са около души, но около % от тях не предполагат за. Комбинацията зъбни импланти и диабет е високо рискова. Неконтролирания диабет може да предотврати образуването и съзряването на нова кост около зъбните импланти, което да доведе до разклащането им и впоследствие и до загубата на имплантите. Контролиран диабет – има надежда Съществуват изследвания, които посочват че комбинацията между диабет и зъбни импланти не е толкова лоша и всъщност може да има успех при пациенти с контролиран диабет. Едно такова проучване проследява тридесет и пет души, на които са поставени общо двеста двадесет и осем импланта , от които двеста и четиринадесет , или почти 95 % , имат успешна остеоинтеграция /вкостяване/ на импланта в челюстта. От тези двеста и четиринадесет импланта, сто седемдесет и осем са проследени до финалния трети етап от имплантатното лечение, като само един търпи неуспех, което води ниво на успех от лечението до почти 100% .

Next

Министерство здравоохранения РФ — официальный

Лечение диабета в сургуте

Добрый день, два дня не могу дозвониться на телефон горячей линии, я проживаю в городе ершове, саратовской области, я инвалид группы, мучаюсь заболеванием суставов, ревматоидный артрит, в. д-р Пламен Попиванов има 35-годишен опит в областта на ендокринологията. Той е магистър по медицина и здравен мениджмънт, специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната, доктор по медицина. Има над 100 публикации в научни списания и е съавтор в 10 учебници, монографии и ръководства. В момента е председател на Комитета по етика на Българското дружество по ендокринология и е ръководител на Отделението по клинична дензитометрия и костни метаболитни заболявания на Александровска болница. Попиванов, защо определяме диабета като социално значимо заболяване? Захарният диабет е пандемия на прехода на патриархалните общества в модерния глобализиран свят. Причините са значителната промяна в стила на живот: обездвижване, преяждане с висококалорична храна, голямо нервно напрежение и т.н.

Next

Клиника по офталмология – МБАЛ "Св. София" ЕООД

Лечение диабета в сургуте

Ноем. . Самият ден ноември е избран, защото това е рожденият ден на Фредерик Бантинг, който заедно с Чарлз Бест през г. откриват животоспасяващото лечение за захарен диабет тип – инсулина. Логото на Световния ден за борба с диабета е кръг, символизиращ живота и здравето. (ЗД) включва група метаболитни заболявания, които се характеризират с хипергликемия, резултат от нарушение в инсулиновата секреция, в инсулиновото действие или и двете заедно. Захарният диабет тип 1 е хронично заболяване, което се дължи на нарушения в структурата на бета-клетките на панкреаса, произвеждащи инсулин, в резултат на автоимунен процес. Поради това при него се наблюдава абсолютен инсулинов дефицит, което определя и начина на лечение. Среща се предимно в детската и детско-юношеската възраст, но може да се изяви и във всяка друга. Доста по-рядък е в сравнение със ЗД тип 2 (9,6% от диабетиците страдат от ЗД тип 1).

Next

Лечение диабета в сургуте

Иновативен хирургичен метод, който се практикува само в няколко центъра по света, помага на пациенти с диабет тип да преборят болестта в . „Медикъл Караджъ“ съдейства както при контакта с болниците и изготвянето на план за лечение, така и при организацията на пътуването и. Недостаточность инсулина вызывает повышенное содержание глюкозы в крови, или гипергликемию, с множеством вытекающих последствий. Дефицит инсулина бывает связан с его недостаточной выработкой поджелудочной железой (так называемыми «островками Лангерганса»). В этом случае имеет место абсолютная недостаточность инсулина, диагностируется сахарный диабет 1 типа, инсулинозависимый. Относительный дефицит инсулина возникает вследствие нарушения его восприятия организмом. В этом случае имеет место сахарный диабет 2 типа, инсулиннезависимый.

Next

Точки Суджок при сахарном диабете. Владимир Заворотный.

Лечение диабета в сургуте

Купить курс Владимир Заворотный уже более лет занимается пропагандой методов самопомощи и создал множество уникальных курсо. Съвременната цивилизация е изправена пред редица масови заболявания, които непрекъснато разширяват обхвата си и поразяват все повече хора. Според специалистите половината от диабетиците в България дори не предполагат, че имат такова заболяване. В същото време модерната медицина сякаш е безсилна да им сложи край и да се справи с тяхното разпространение. Понастоящем на планетата живеят над 250 милиона души с тази диагноза. А тези, които знаят, са обречени цял живот да следят кръвната си захар и да пият скъпи силни лекарства или да си слагат инжекции с инсулин. Но оказва се, че народната медицина успешно лекува случаите, засегнати от тази тиха епидемия, както наричат диабета. В това се е убедила Лиляна Панталеева от разградското село Костанденец. В резултат на това кръвната й захар от 9,55 единици пада за постоянно на 4,2 и повече не мърда от тези показатели. Самата тя дълги години страда от това заболяване, докато един ден не се захваща да се лекува със средствата, които ни предоставя майката природа. За целта в половин литър домашна ракия – около 40 градуса, се слагат 15-20 ореха, натрошени заедно с черупките.

Next

Ендокринология ВМА

Лечение диабета в сургуте

В клиниката се лекуват пациенти със заболявания на ендокринната система – захарен диабет, щитовидни заболявания, заболявания на надбъбреците и хипофизата, калциевофосфорната обмяна, метаболитни заболявания. Клиниката е новатор в лечението и мониторирането на захарния диабет. Затлъстяването е заболяване, което засяга все по-голяма част от населението. Макар много от нас да го подминават и да не придават голяма важност на това как се отразява на зравето им, затлъстяването може и ще доведе до редица здравословни проблеми и болести, които ще ви измъчват до края на живота. Най-добре е да се вземат превантивни мерки, но дори да страдате от заболявания като диабет тип 2, не е късно да подобрите здравето си, както и стандарта си на живот. Процедурите имат за цел едно единствено нещо – да намалят обема на приетата храна и освен това да се намали храносмилателната повърхност на червата. Най-обикновената процедура е да се намали обемът на стомаха. Това, което в момента се прилага в бариатричната хирургия, е така наречената „ръкавна гастректомия“, при която се премахва голяма част от стомаха. Това ограничава обема на стомаха и резорбтивните му свойства.

Next

Лечение на затлъстяване и диабет тип 2 | Д-р Росен Тушев

Лечение диабета в сургуте

Друг пример болният от години от захарен диабет на лечение с инсулин Боян Петров е българският алпинист, изкачил наймного осемхилядници. В резултат на комбинираното лечение за диабет, хипертония и дислипидемия, честотата на сърдечносъдовата заболеваемост и смъртност. В кллиничната лаборатория на ДКЦ XII ЕООД, се извършва широкообхватна клинико-лабораторна диагностика с ежедневен качествен контрол. Лабораторията участва в Национална система за външна оценка на качеството, за което разполага със съответните сертификати. Извършват се рутинни хематологични, биохимични, хемостазни, уринни изследвания и следните високо-специализирани изследвания: Кабинетът разполага с двама специалиста - Д-р Дарина Шиклова - специалности Вътрешни болести, Белодробни болести. Професионален стаж над 25 години в амбулаторни и стационарни условия. Д-р Делчо Минчев Кабинетът по образна диагностика към ДКЦ ХІІ – София, разполага с конвенционална рентгенова техника – графичен и скопичен пост, УЗД апарат – разположен самостоятелно, онтопантомограф, мамограф и зъбен кугел.

Next

Суджок от диабета суть метода, противопоказания

Лечение диабета в сургуте

С целью излечивания и контроля течения сахарного диабета используется СуДжок терапия. Это одно из направлений рефлексотерапии. В зависимости от личных предпочтений и навыков каждый пациент найдет подходящий метод стимуляции. Абсолютная безопасность и отсутствие побочных реакций. Лечението на захарния диабет е модерно и ефективно, когато успява да поддържа близки до нормалните кръвно-захарни нива и да наподобява физиологичните им колебания характерни за здравия човек, казва д-р Маргарита Аршинкова в специално интервю за здравния портал "Здравница".- Д-р Аршинкова, защо днес диабетът сякаш се превръща в епидемия? Захарният диабет се превръща наистина в епидемия през последните години – според IDF (Международната диабетна федерация ) броят на хората с това заболяване в света е над 285 млн., а през 2030 г. Няма точен отговор на въпроса защо непрекъснато се увеличава честотата на захарния диабет, тъй като все още не са ясни причините за възникването му. Все пак най-голям е броят на хората с тип 2 захарен диабет, а неговото зачестяване може да свърже с неправилното хранене, приемът на висококалорични храни, съдържащи голямо количество мазнини и захари, обездвижването на хората, което води до наднормено тегло и затлъстяване. За съжаление зачестява и тип 1 захарен диабет, който е характерен за децата и младите хора. При него е налице дефицит на хормона инсулин и механизмът на възникването му е автоимунен.

Next

Профилактика и лечение на тип захарен диабет Medinfo.bg

Лечение диабета в сургуте

Бързо нарастващата честота на тип захарен диабет ТЗД показва важната роля, която оказват факторите, свързани с начина на живот и същевременно представлява потенциал за намаляване на глобалната епидемия от заболяването. Сред основните рискови фактори са промени в начина на. в Медицински Университет – София и започва работа като хирург в IV Хирургична Клиника на УМБАЛСМ “Н. Балонът ограничава приема на храна, повишава чувството за ситост и води до отслабване. e Началник отделение по Обща и Лапароскопска хирургия, като ръководи и обособения към отделението… Стомашният балон е нов вид процедура за отслабване, при която напълнен с физиологичен разтвор силиконов балон се поставя в стомаха. става част от екипа на Болница „Вита“, а от 2013 г. Процедурата е подходяща при пациенти със затлъстяване, при които диетата и физическите упражнения не дават резултат. Стомашният байпас с Y-бримка по Roux (RYGB, гастройеюностомия) или т.нар. „стомашен байпас” се смята за „златен стандарт” в бариатричната хирургия и е най-често прилаганата процедура от този тип в цял свят.

Next

Медицински Факултет към МУСофия

Лечение диабета в сургуте

Клиничният център по ендокринология и геронтология на Медицински Факултет, Медицински УниверситетСофия, с ръководител Проф. Др Цветалина Танкова, дмн, е избран за Център за върхови постижения в областта на грижите за захарен диабет и за Център за обучение по захарен диабет на. С целью излечивания и контроля течения сахарного диабета используется Су-Джок терапия. В зависимости от личных предпочтений и навыков каждый пациент найдет подходящий метод стимуляции. Абсолютная безопасность и отсутствие побочных реакций и противопоказаний делает методику доступной и широко распространенной в терапии диабета. С корейского название техники переводится как: «су» — «кисть» и «джок» — «стопа». Техника основана на проекции всех органов в области кистей и стоп. Методика безвредная и лишена нежелательных эффектов. На этих частях тела расположены меридианы — силовые физические и метафизические поля, исходящие от внутренних органов. Воздействие на биоточки этих полей (бель-меридианы и бель-чакры) оказывает целебное воздействие.

Next

Лечение със зъбни импланти при диабет

Лечение диабета в сургуте

Задълбочена оценка на метаболитния статус и риска от диабет и неговите усложнения • Обучение за промяна в начина на живот хранителен режим и физическа активност • Медикаментзно лечение, насочено към превенция на диабета и неговите усложнения • Редовно проследяване на резултатите от. Стараех се да не пия много, докато сме в колата, за да не се налага да спираме на всяко храстче. Обичаме да обикаляме по цялото Черноморие – от най-северната до най-южната точка, и почти всеки ден пътуваме. Резултатът – два литра за първите три часа след ставането! За две-три седмици жаждата отмина и почти забравих за нея, докато не ме връхлетя две години по-късно. Сега вече предишното изживяване ми изглеждаше като лечение в дебелариума на д-р Емилова, сравнен с престой в концентрационен лагер.

Next

Специалисти изследваха за диабет желаещи в София - News.bg

Лечение диабета в сургуте

Ноем. . Ако до неотдавна световните здравни служби само предупреждаваха за опасността от епидемия от диабет, сега тя вече е факт. Диабетът е световна епидемия, която взима по милиона жертви всяка година повече, отколкото са жертвите на СПИН, туберкулоза и малария, взети заедно. Брой : 2/2017 Автор: Константинова, Мая М., Савова, Радка Хр., Аршинкова, Маргарита А. 1 Катедра по Педиатрия, Медицински Факултет, Мeдицински Университет, София Резюме: Представяме кратък обзор, посветен на напредъка в технологиите, свързани с подобряване и улесняване лечението и контрола на захарния диабет. НЗОК започна да заплаща консумативите за лечение с инсулинови помпи, което налага по-широко осведомяване на нашата ендокринологична общност за предимствата и особеностите при лечение с инсулинова помпа. От друга страна, непрекъснатото проследяване на гликемичните колебания чрез глюкозен сензор навлиза все повече в практиката. Нещо повече – сега е възможно проследяването да става от разстояние чрез интернет-връзка, така че родителите могат да наблюдават и при необходимост да контролират лечението дистантно. Това е възможно благодарение на създадена интернет-базирана платформа, наречена “нощни наблюдатели” (Nightscouts).

Next